• Ideasta tuotteeksi

  Avaimet käteen

 • Kuljetus ja asennus

  Tuotteet perille saakka

 • Sertifioitu

  EN1090 | IWE

 • Ideasta tuotteeksi

  Avaimet käteen

 • Kuljetus ja asennus

  Tuotteet perille saakka

 • Sertifioitu

  EN1090 | IWE

Robottihitsaus

Robottihitsaus tarjoaa mahdollisuuden hoitaa esimerkiksi MIG- ja MAG-hitsauksen täysin automatisoidusti. Se on samalla hyvinkin kustannustehokas ja nopea tapa suorittaa niin perinteisiä, kuin myös yksityiskohtaisia ja vaativiakin hitsaustöitä. Tutustu nyt tarkemmin tarjoamiimme robottihitsaus-palveluihin ja pyydä samalla tarjous!

Robottien avulla hitsaus on kustannustehokasta ja nopeaa

Automatisoitu hitsaus, eli robottihitsaus, toteutetaan käsivarsirobotin avulla. Näin ollen robotti kuljettaa hitsauspoltinta automaattisesti käsivartensa avulla, samalla kun hitsattava kappale on kiinnitettynä hitsausasemaan.

Hitsausasemat pyörivät poikittaisen tasa-akselin ympäri, jolloin hitsausrobotin käsivarsi pääsee työstämään grillivartaan tapaan keskelle kiinnitettyä hitsattavaa kappaletta jokaisesta eri suunnasta. Robotin liikkeitä ohjataan omalla ohjausjärjestelmällä, jolloin suuret linjat sekä yksityiskohtaiset ja vaativatkin hitsaussaumat saadaan toteutettua täydellisellä tarkkuudella. Robottihitsaukseen käytetyillä laitteilla pystytään toteuttamaan sekä sarjatuotantoa että tarkkoja yksittäiskappaleita mihin tahansa teollisuuden tarpeisiin.

Robottihitsaus soveltuu esimerkiksi niin mig- ja mag-hitsaukseen.

Robottihitsauslaitteet ja kappaleiden maksimikoot

Viteralla hitsausrobottina toimii käsivarsirobotti, jonka ulottuvuus on maksimiltaan noin 3100 mm. Robotti liikkuu työstön aikana lineaariradalla, jonka enimmäispituus on noin 11 m.

Hitsausasemia taas löytyy kaksi. Pienempi asema omaa 5000 kg maksimikantavuuden, jolloin siihen mahtuu enintään 2300 mm pitkä ja pyörähdyshalkaisijaltaan 1200 mm kokoinen kappale. Isompi asema taas on kantavuudeltaan 10 000 kg ja siihen mahtuu enintään 9 m pitkä kappale, jonka pyörähdyshalkaisija on 1830 mm.

Myös pienien kappaleiden työstäminen, niin yksittäin kuin myös sarjatuotantona, onnistuu robottihitsausasemilla helposti. Pienempiä kappaleita voidaan tapauksesta riippuen myös kiinnittää asemaan useita yhtä aikaa, jolloin niiden hitsaus voidaan toteuttaa helposti ja nopeasti yhdellä kertaa.

 

MIG- ja MAG-hitsaus

Robottihitsauksen avulla onnistuu myös perinteinen MIG- ja MAG-hitsaus. Metallikaasukaarihitsaus onkin hyvin yleinen, erilaisten metallien hitsaukseen käytetty prosessi, jossa apuna käytetään suojakaasua. Erilaisia hitsausprosesseja hyödynnetään pääasiassa niin, että teräkseen käytetään MAG-hitsausta ja ei-rautametallien hitsaukseen MIG-hitsausta.

Viteran robottihitsauksessa käytössä ovat molemmat tavat, joista sopivin voidaan valita työstettävän kappaleen materiaalin sekä asiakkaan omien tarpeiden mukaan. Samalla myös automatisoitu MAG- ja MIG-hitsaus onnistutaan tekemään perinteisiin työprosesseihin verrattuna entistäkin siistimmin, kustannustehokkaammin ja nopeammin.

 

Hyvä suunnittelu takaa sujuvan yhteistyön ja yksilöllisen lopputuloksen

Hitsauksen lisäksi tarjoamme kattavia laitesuunnittelu ja konepajavalmistus -palveluita teollisuuden alojen eri tarpeisiin. Suunnittelijamme voivat työskennellä joko yhdessä yrityksesi oman tiimin kanssa tai täysin itsenäisesti.

Kaikki palvelumme tähtäävät siihen, että pystymme varmistamaan asiakkaidemme kilpailuetujen kasvamisen sekä oman alansa johtoaseman säilyttämisen. Ydinosaamiseemme kuuluvat myös räätälöidyt nostoapuvälineet.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää robottihitsauksesta!

Jos sinä olet kiinnostunut kuulemaan lisää robottihitsauksesta ja siitä, miten voimme auttaa myös sinun yritystäsi valmistusprosessien tehostamisessa, otathan meihin yhteyttä. Tarpeen tullen voit kysyä lisätietoa myös kokonaistoimituksista, joiden puitteissa huolehdimme niin suunnittelusta kuin myös valmiiden tuotteiden asennuksesta. Kun siis robottihitsaus kaipaa ammattitaitoista tekijää, ole meihin yhteydessä!

 

  Yhteydenottopyyntö

  © 2016 Viialan Teräsrakenne Oy | Toteutus Mainostoimisto Uhma